Wednesday, November 21, 2012

Maailmalõpust - huvitavaid fenomene


Täpselt kuu aega on jäänud selle maagilise kuupäevani - 21.12.2012

Mida aeg edasi, seda vähem ma usun igasuguseid ennustusi. Ma arvan, et kõige tõenäolisemalt ei juhtugi sellel kuupäeval midagi märkimisväärset ja 22.12.2012 on samasugune päev nagu kõik eelnevad. Kuid samas ma loodan, et midagi ikka juhtub ka, sest maailm sellisena ei ole jätkusuutlik - meil pole enam väga kaua võimalik samas vaimus jätkata, sest selle tulemuseks on enesetapp.

Ei hakka ümber jutustama neid ennustusi, mida seekordse talvise pööripäeva kohta tehtud on. Tahaksin hoopis keskenduda veidratele, ekstraordinaarsetele nähtustele, mida üle maailma on täheldatud.

-Jõgede ja järvede värvumine punaseks

Ülal oleval fotol on järv Austraalias. Järve värvumist roosakaks ei osata seletada. Selliseid asju on maailmas juhtunud mitmel pool. Soovitan guugeldada "river turns red" või midagi sarnast.

-Lindude ja loomade massilised hukkumised

Samuti nähtus, millele meedias ei ole leitud ühtegi usutavad seletust. http://www.treehugger.com/natural-sciences/mass-animal-deaths-around-the-world-dead-birds-fall-from-sky-millions-of-fish-crabs-wash-ashore.html

-Veidrad helid üle kogu planeedi (kuuldud ka Eestis!)

Siin on üks pikem video nendest helidest...




Mainiksin ka veel seda, et aeg on justkui kiiremaks läinud - täheldasin seda juba vähemalt aasta tagasi ja olen ka paljudelt teistelt kuulnud, et nad tajuvad kiirenenud aja kulgu. See on globaalne nähtus. Samuti on globaalne nähtus korduvate arvude nägemine. Mõned aastad tagasi nägin kõikjal numbreid 12:12, 13:13, 20:20, 22:22 jne ja hakkasin mõtlema, et mis asi see on... seda juhtus tõesti liiga tihti, et seda pelgalt juhuseks pidada. Ühel hetkel sai villand ja uurisin, kas keegi on äkki sellest miskit kirjutanud? Parim artikkel, mille leidsin, on see. Ühesõnaga, need korduvad numbrid on märguanded üles ärkamiseks, ratsionaalse mõistuse piiridest välja tulemiseks.

Aga mis põhiline: uuel aastatuhandel on toimunud suur vaimne ärkamine inimeste hulgas. Ühtäkki räägiti kõikjal energiast, enesearengust, tervenemisest jne. Nüüd on see kõik muutunud üsna tavaliseks ja igapäevaseks, aga veel 10 aastat tagasi oli olukord hoopis teine. Kindlasti ei ole kogu see vaimne liikumine puhas kuld, kuid ainuüksi fakt, et inimesed on hakanud märkama enamat kui füüsilist ja ratsionaalset, on minu arvates olulise tähtsusega. See näitab, et kollektiivne nihe on tõepoolest toimumas.

Kõige konkreetsemalt ja selgemalt on muutused näha ühiskondliku aktiivsuse tõusus: viimasel ajal on pidevad meeleavaldused üle kogu planeedi, sh Eestis. Kõik keeb. 

Seega, midagi siiski toimub, aga mis see on? Tahaks loota, et see on rööviku moondumine liblikaks, nagu öeldakse, et inimkond on läbi tegemas küpsuseksamit saamaks kooslusena terviklikuks, loodusega ja üksteisega kooskõlas olevaks organismiks...




No comments: