Tuesday, December 11, 2012

Silence...

Silence is the pause in me when I'm near to God.

-Arvo Pärt

Täna lugesin hommikul FBs sellist tsitaati ja kuulasin juurde Pärdi teost "Spiegel im Spiegel" - peegel peeglis. Jumalik!

Lehekülg Poetry Gardens avaldas ilusa foto ühest sügisesest aiast koos Eckhart Tolle tsitaadiga:

Here's a new spiritual practice for you:
don't take your thoughts so seriously.


-Eckhart Tolle



Väga head juhised. Kaldun oma mõtteid tõesti liiga tõsiselt võtma. Mulle tuletas see meelde ühe õpetaja öeldud sõnu, mis käisid selle kohta, et ühel hetkel nihkub meie tähelepanu mõtete sisult mõtetele enestele, s.t. oluline pole siis enam niivõrd see, mida me mõtleme, vaid see, et me mõtleme, mõtlemise fakt iseenesest. Kui meil kaob huvi mõtete sisu vastu, siis oleme kõrvaltvaatajad - paneme tähele, et mõtted tulevad ja lähevad ja oleme selle spektaakli jälgijad. See annab suure ruumi aimduse... et oleme kosmilised olendid, meie mõtted ja tunded kerkivad esile tühjusest ja lähevad tühjusesse. See ongi see, mida vaja. 

Kui jägime oma mõtteid kõrvalvaatajana - "näe, kui huvitav, sellised mõtted tulevad" - siis oleme ühenduses kontekstiga, vaikusega kõige oleva taustal. Nimetatagu seda siis kuidas tahes, aga see on meie endi loomus. Olemine. Ja see on alati olemas. See ongi reaalsus. 

Kui me laseme end vähem kaasa kiskuda mõtete sisust, ükskõik kui peibutavaks nad ennast ka ei teeks, saame kogeda rahu. Palve, meditatsioon, jalutuskäigud metsas ja lihtsalt vaikselt istumine on minu puhul suureks abiks. Suur õnnistus on muidugi ka see, et ma tööl ei käi - saan rohkem süveneda, aga suured õpetajad räägivad, et sellist meeleseisundit on võimalik hoida ka igapäevaelu saginas - isegi kui oled keset lärmakat turgu. Äkki õnnestub kunagi ka selline rahu saavutada, et ei peaks enam ühiskonnast eemale hoidma, et olekski nii et "I am in the world, but not of the world." 

Rahu!

 

No comments: